Een brandweervrijwilliger op jouw werkvloer

Als een medewerker binnen jouw organisatie brandweer is of wil worden heb je een betrokken medewerker in huis die zijn of haar steentje bij wil dragen aan de lokale veiligheid. Bij brand, maar ook bij andere calamiteiten. Een brandweervrijwilliger op de werkvloer biedt veel voordelen.

  • Een brandweervrijwilliger in dienst betekent extra ogen en oren op het gebied van (brand)veiligheid
  • Een brandweervrijwilliger kan samenwerken als geen ander
  • Een brandweervrijwilliger heeft automatisch alle papieren om BHV’er te zijn
  • Een brandweervrijwilliger is verzekerd tijdens oproepen en uitrukkingen
  • Een brandweervrijwilliger heeft een goede fysieke conditie en wordt hier regelmatig op gecontroleerd

Een grote verantwoordelijkheid

Een vrijwilliger bij de brandweer doet hetzelfde werk als een beroeps-collega. Het werk is gevarieerd. Uiteraard blussen we branden. Maar daarnaast doen we nog veel meer. Zoals het bevrijden van personen bij verkeers- en waterongevallen, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen, reddingen op hoogte of het redden van dieren in nood. Kortom de brandweer helpt daar waar we nodig zijn. Een brandweervrijwilliger kan overdag, ’s nachts, op werkdagen en ook in het weekend worden opgeroepen wanneer er calamiteiten voorkomen.

Wat vraagt het van jou?

Een brandweervrijwilliger in de organisatie kan, in overleg met jou, beschikbaar zijn voor oproepen tijdens werktijd. Dit betekent dat hij of zij, in zijn of haar opgegeven beschikbare uren, opgeroepen kan worden en snel naar de kazerne moet vertrekken. Dat vraagt van jou als werkgever wel flexibiliteit en betrokkenheid. Daarnaast vinden er oefenavonden plaats in de lokale kazerne of in de omgeving. Samen met jouw medewerker kun je hierover afspraken maken.

Verzekerd

Naast dat je verzekerd bent van een lokaal betrokken medewerker is de medewerker verzekerd voor ongevallen tijdens oproepen, oefenavonden en uitrukken. Daar hoef je je als werkgever geen zorgen over te maken. Je hoeft als werkgever zelf geen aanvullende verzekering af te sluiten.

LET OP! Als je schade hebt, dan moet je als vrijwilliger dit eerst bij je eigen verzekering claimen.

Zonder brandweervrijwilligers, geen brandweer

Door brandweervrijwilligers houden wij de lokale brandweer in stand en kunnen we ervoor zorgen dat als er calamiteiten voorkomen wij er zo snel mogelijk kunnen zijn. Als we te weinig brandweervrijwilligers hebben kan het voorkomen dat een lokale kazerne moet sluiten, waardoor de respons tijd langer wordt. Door jouw medewerker zorgen we ervoor dat dat niet gebeurt. Zo draag jij via jouw medewerker bij aan het maatschappelijk belang. Samen met jou dragen we bij aan de lokale veiligheid.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen?

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vul je gegevens in
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.